2022 december 09

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
A kezdeményezés lényege, hogy december 1-je és 24-e között minden nap más háznál díszítenek fel az ott lakók egy ablakot úgy, hogy az ünnepi díszek mellett szerepeljen az aznapi dátumot jelző szám is. Így minden este újabb feldíszített ablak borul ünnepi fénybe egészen Szentestéig, mintha az adventi naptár ablakait nyitnánk ki.
A tapasztalatok szerint kicsik és nagyok is örömmel vesznek részt ebben a "játékban." Az ablakdíszítők izgatottan készülnek, a számvadászok és a lakók pedig kíváncsian keresik a feldíszített ablakokat a csendes esti séta közben.

Köszönjük a Pilisszentiváni Advent szervezőinek, valamint Zita Bakosnak, hogy az idei évben lehetőséget biztosítottak a Miiskolánknak, hogy részt vehessünk a már hagyománynak számító programon.