Pedagógiai hitvallásunk

Miért szeretjük a Miiskolánkat?

Minden gyermek egyedi és saját, különleges úttal rendelkezik!
Hisszük, hogy a mi szerepünk a kísérés ezen az úton! Így maradhatnak/válhatnak önazonos, érdeklődő, boldog, a világra nyitott emberré!

Mit tanulunk?

A Nemzeti Alaptantervhez igazodunk oly módon, hogy a már sikeres és bevált módszereinkkel tarkítjuk a tanulás folyamatát! Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy gyermekeink alapos és használható tudást szerezzenek! Olyan készségeknek legyenek a birtokában, amelyekkel a tudásra kíváncsian tudják megélni gyermekkorukat. 

Hogy tanulunk?

Napirendünket teljesen egyedien, a gyermekek igényeihez legjobban alkalmazkodva alkottunk meg. Rugalmas időkerettel biztosítjuk a 9 órai iskolakezdést, a jogszabály által meghatározott, és törvényileg megengedett idősávokat különféle módszerekkel töltjük meg. A gyerekek napi hangulatának megfelelően alkalmazunk projekt módszert, kooperatív technikát, pihenő-alkotó órákat, használunk digitális eszközöket, vagy épp vegyes korosztályú csoportot hozunk létre. 
Ezek mind segítségünkre vannak abban, hogy a gyerekeink valóban élvezzék a tanulás, az ismeretszerzés folyamatát. Napi-, heti kitűzött céljaikat sikeresen elérjék.
Megtanulnak közösen dolgozni, együttműködni, szociális kompetenciájuk nagymértékben fejlődik. Megtanulják elfogadni egymás véleményét, gyakorolnak konfliktuskezelési módszereket, s emellett az önérvényesítést is. Megtanulják felismerni erősségeiket és gyengeségeiket, de legfőképpen azt, hogy hogyan tudnak ezekkel az értékeikkel együtt élni, ezeket folyamatosan fejleszteni, elfogadni. 

Megtanulnak tanulni és egymást tanítani!

Mindennapjainkban nagy hangsúlyt kap a környezettudatosságra való nevelés, testi-, lelki egészség megóvása. Együttműködünk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal, fóliasátrat, magaságyásokat gondozunk. Drámajátékokkal, színjátszással, barkácsolással, kézműveskedéssel, művészettel neveléssel, társasjáték programmal, mozgásterápiával tesszük élménnyé a tanulás folyamatát

Miiskolánk Pilisszentiván Általános Iskola
Legyen ez a Te iskolád is!
© 2022 - Miiskolánk Pilisszentiván Általános Iskola

Cím: 2084 Pilisszentiván, Rét utca 43.

E-mail: 

Telefon: +36 30 937 8749

cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram