Beiratkozás első osztályba

Iskola-előkészítő foglalkozások

Kedves Szülők, Érdeklődők!
A Miiskolánk Általános Iskola várja a 2023/24-es tanévben első osztályt kezdő gyermekeket iskola-előkészítő foglalkozásaira.
A foglalkozásokat az iskola pedagógusai tartják az alábbi időpontokban 16.30-tól 17.30-ig.
Október: 4, 10, 18, 24
November: 8, 14, 22, 28
December: 6, 12
Január: 10, 16, 24, 30
Február: 7, 13, 21, 27
Március: 7, 13, 21, 27
Április: 4, 17
Foglalkozásaink célzottan az iskolát kezdő gyermekek számára vannak összeállítva, mely foglalkozások keretében segítjük a gyermekeket a helyes ceruzafogásban, iránydifferenciálásban (jobb, bal, elől, hátul, fent, lent).
Meseterápiás foglalkozás keretében segítjük a gyermekeket a szövegértésben, vizuális elemzőkészségükben.
Mozgásfejlesztés keretében a természetes mozgásokat gyakoroljuk (futás, ugrás, kúszás, mászás).
Célunk, hogy az előkészítő foglalkozások által a leendő kis elsőosztályos gyerekek bepillantást nyerjenek az iskolás életbe, megismerjék a leendő pedagógusokat, megismerjék az iskola épületét, udvarát, hogy az iskola megkezdésekor már mint jó ismerősök, stressz nélkül tudják kezdeni az iskolás éveiket.
Kérjük a családokat, hogy a cél elérése érdekében, természetesen a lehetőségeiket figyelembe véve minél több foglalkozáson vegyenek részt.
A foglalkozások elvégzése nem kötelezi a szülőket a Miiskolánkba való jelentkezésre, valamint nem kötelezi az iskolát a gyermekek felvételére és az iskolai felvételnek nem feltétele a foglalkozásokon való részvétel.
Az iskola-előkészítés díja alkalmanként 4.000 Forint/60 perc.
Minden foglalkozás után a pedagógusok írni fognak egy kis összefoglalót.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Iskolánk egy első osztály indítását tervezi, a jelentkezők létszámának függvényében ez változhat.
Az osztály létszáma maximum 10 fő.
A gyermekek a tanulás során tanítónénijük mellett megismerik iskolánk többi pedagógusát is, több foglalkozás keretében.

FELVÉTELI ELJÁRÁS

A kitöltött jelentkezési lapokat április 14-ig várjuk a email címre. Ezt követően a gyermeknek, szülőknek egyéni konzultációt biztosítunk. A gyermek megismerése mellett, itt van a szülőnek lehetősége jobban megismerni iskolánkat. Mindemellett szeretettel várjuk legalább egy általunk szervezett hívogató foglalkozásra a családokat, melynek időpontjai a következők: Korábbi hívogató foglalkozásainkat itt találja. Április 6. (szerda) 17 órától

***

Április 18-ig minden hozzánk jelentkező megkapja a felvételi határozatot, a beiratkozás folyamatával együtt.

TÖRVÉNYI HÁTTÉR

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45.§ (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni.
A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik.
A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik.
A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet a továbbiakban: Rendelet) 21.§-a értelmében a tankötelezettség megkezdésének feltétele, hogy a gyermek értelmi, lelki, szociális és testi fejlettségének állapota elérje az iskolába lépéshez szükséges szintet.

*** Amennyiben a hívogató foglalkozásokról lemaradtak, de továbbra sem találták meg az Önök által keresett intézményt jelentkezési lappal keressen minket bizalommal a email címen.
Miiskolánk Pilisszentiván Általános Iskola
Legyen ez a Te iskolád is!
© 2022 - Miiskolánk Pilisszentiván Általános Iskola

Cím: 2084 Pilisszentiván, Rét utca 43.

E-mail: 

Telefon: +36 30 937 8749

cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram