Indul a lovas foglalkozás a Miiskolánk diákjainak

Piliscsabán, a BarangoLÓ Völgy Lovas Farmon pénteken délutánonként találkozhatsz a Miiskolánk tanulóival.

A foglalkozás leírása:

Családi hangulatú lovas farmunkon több mint 20 éves lovas tapasztalattal tartunk különféle foglalkozásokat gyermekek és felnőttek részére.

Fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk érkező lovasok ne csak a lovaglás helyes technikáját, hanem a lovakkal való együttlét szellemiségét is elsajátítsák. Ezért programjaink része a lovak ápolása, gondozása, a farm, az állatok körüli teendők megismerése és elvégzése is, illetve a „lovak nyelvének” tanítása révén kapcsolódás az állatokhoz és a környezetünkhöz. Tematikusan felépített óráinkon megtanulnak a lovasok a lovak mellett biztonságosan, magabiztosan viselkedni, lovat felszerszámozni, irányítani, vezetni, alapszinten lovagolni, mindezt játékos formában. Fontosnak tartjuk a biztonságot, és a biztonságra nevelést, amihez nagyfokú koncentráció társul. Figyelembe vesszük a csoportdinamikát, a csoport és egyéni igényeket, együttműködve a szülőkkel, tanítókkal, időnként átbeszéljük a tapasztaltakat a foglalkozásokról.

Célunk nem lovas versenyzők képzése, hanem az állatszeretetre és megértésre nevelés, az  általuk megtapasztalt pozitív élmények elmélyítése.  Lehetőséget szeretnénk adni az egyén kibontakozására, ehhez idő szükséges és megfelelő körülmények. A foglalkozáson részt vevő lovak képzettek, megbízhatóak, az idő haladtával több lóval is megismerkednek majd a lovasok.

Miért a lovak?

A ló asszisztált tevékenységek motivációs, edukatív és/vagy terápiás előnyök lehetőségeit biztosítják

az életminőség javítása érdekében, lovak alkalmazásával.

Az állat tükröző funkciója segít a fiataloknak megtanulni hangjuk és testbeszédük kontrollját, valamint az állattal való együttműködés szükségszerűen empátiára neveli őket. A lovak kellemes és kellemetlen ingerekre adott azonnali és egyértelmű reakciói gyors visszajelzést adnak a gyermekek viselkedésére, ezzel a lehető leghatékonyabban büntetve az elfogadhatatlan magatartást, és jutalmazva a proszociális viselkedést.

A lovakkal való együttlét tehát javítja a szociális készségeket, empátiára és proszociális viselkedésre nevel, növeli az önkontrollt és az önértékelést. Kutatások bizonyítják, hogy a lovak segítségével többek között javulhat a hangulat, a verbális kifejezésmód, a testtudatosság, a koncentrációs képesség, illetve csökken az agresszió.

Technikai információk:

A helyszínen van melegedő zárt helyiség, vízforralóval-teának, kávénak.

Kulturált mellékhelyiség.

Lovasok időjárásnak és lovaglásra megfelelő öltözékben legyenek.

Lovas felszerelést nem szükséges megvenni, majd idővel értekezünk erről is.

Fontos: zárt cipő, bakancs, kényelmes hosszú nadrág (nem melegítő).

Az első foglalkozás az ismerkedés lesz.  Ismerkedés az oktatókkal, a lovakkal, a helyszínnel, az egyéb állatokkal. Erre az alkalomra sok szeretettel várjuk a szülőket, tanítókat is.