Így készültünk az új tanévre

Kedves Szülők! Kedves Érdeklődők!

Szeretettel köszöntelek Benneteket a 2021/22-es tanév kezdetén.  Mint mindig, az Iskola (fenntartók és a nevelőtestület közösen) minden lehetőségével él, hogy a tanévkezdés zökkenőmentesen, és mindenki számára stresszmentesen történjen meg. Amilyen terhet csak tudunk, leveszünk a szülők válláról: beszereztük az iskolai füzetcsomagokat, megérkeztek a tankönyvek, minden gyermek megkapta a szükséges – minőségi – irodaszereket: tollakat, ceruzákat, festéket, gyurmát, zsírkrétát, körzőt, vonalzót, ollót, dossziét, iratpapucsot stb., amelyekért a napokban más iskolába járó gyerekek szülei sorban állnak a papír-írószer üzletekben. A fenntartók jóvoltából a környezetünk is jócskán megújult: átadták az iskolai játszóteret, az afrikai iskolát kifestették, az iskolaépület előtti betonszakaszra több közösségi játékot festettek, kaptunk két focikaput, egy játék házikót, érkezett öt új laptop, amelyet felkészítettünk a közösségi használatra,  így már minden második felsősre jut egy notebook. A nagyok a nagyterembe összesen 15 db új egyszemélyes padot és széket kaptak, amelyekkel közösen és egyénileg is kényelmesen tudnak tanulni.
Kicsit átrendeztük a termeket, hogy hangulatosabban, kényelmesebben tanulhassunk együtt.
Az angol nyelv tanításában újításokat vezettünk be. A szokásos beszélgető köri angol nyelvi játékon túl reggeli szövegértésben hetente egy alkalommal angol nyelvű (írott és hallott) szövegértés lesz, de külön időpontokat találtunk a csoportos foglalkozásokra is, amelyek szerves részét fogják képezni a mindennapjainknak. Minden délben tartunk angol nyelvi félórát, amikor mindenki angolul beszél az iskolában.
Ezen kívül kínálunk kerámiaszakkört, sakkszakkört, matematika korrepetálást, magyar, illetve történelem szakkört is. Folyamatban van a lovaglás megszervezése is. A reggeli körben a megszokott játékos zeneelméleten, ritmusgyakorlatokon túl, aki szeretne, a sávok közötti szünetben tanulhat furulyázni és zongorázni. Szintén folyamatban van egy mozgásterapeutával való terembérleti szerződés megkötése is.
Benntartózkodási rend és Szakköri kínálat
Kéthetente szerda délutánonként egy-egy meghívott előadó segít a gyerekeknek a természettudományok világában elmélyülni: kísérleteket mutatnak be, amelyekkel remélhetően kinyílik a gyerekek érdeklődése a reáliák iránt is. Minden gyermek mellé rendelünk egy mentorpedagógust, aki figyelemmel kíséri a mentoráltja fejlődését.
A sportra szeretnénk az eddigieknél is jobban odafigyelni. A mindennapos reggeli sport mellett mindenki számára hetenként szeretnénk biztosítani legalább egy olyan alkalmat, amikor a szentiváni pályán mozoghat. Szeptember 24-én közös sárkányhajós evezésre készülünk a Magyar Diáksport Napján.
November 4-én rendkívüli rajzóra keretében érkezik Vámos Robi az iskolába, aki mestere a gyerekek motiválásának.
Regisztráltunk a Lázár Ervin programra, ezért többször mehetünk ingyen színházba és cirkuszba. Az Iparkamara nyújt segítséget a továbbtanulóknak több foglalkozással a továbbtanulás megkönnyítésére: gyárakat, üzemeket látogatunk meg, valamint meghívott szakemberek érzékenyítik a gyerekeket a különböző szakmák iránt.
Amit folytatni kívánunk: a gamifikáció, az érzelmi attitűd mérése, az egyéni fejlesztési tervek közös készítése, a tanulási sávok, a szövegértő gyakorlatok, a csütörtöki prezentációs foglalkozás, a pénteki kooperatív nap és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal történő kirándulás is, és mivel kisbusszal is tudunk menni, ezért távolabbi tájakat is célba veszünk, az iskolapszichológusi foglalkozások, együttműködés a Felzárkózunk Alapítvánnyal.
Az elektronikus naplót teljesen feltöltöttük: elkészült az órarend is , hiszen tudjátok, nem létezik olyan NAT, amelyhez ne lehetne jó helyi tantervet és órarendet készíteni.  Az elektronikus naplóhoz minden szülő kapott hozzáférést, így papírmentesen tudjuk az egyéni fejlesztési terveket és a szöveges értékeléseket elkészíteni.